30 napos ONLINE tűzés kihívás

3. nap - hurkok

2020.10.22 09:38

Egészen hasonlóak a kukacokhoz, de azért mégis más. Nagyon sok kezdőnek ez könnyebb, mint a kukacolás. A készítési elve ugyanaz, arra kell figyelni, hogy ne zárd be magad és hogy az ívek tényleg ívek legyenek.

Valamiért én is jobban kedvelem ezt a mintát, mint a kukacolást. Ennek talán az az oka, hogy a kukacolás közben még mindig előfordul, hogy ejtek egy-két hibát és hurkolok egyet :D Már van erre is megoldásom a bontáson kívül, még egy párszor direkt elkövetem, így már szándékosnak mondható :)

kk

Kattints ide és nézd meg videón a hurkok készítését.

kj

Mikor használjuk ezt a mintát? A kukacoláshoz hasonló esetekben, pl: nagyon mintás anyagon vagy olyan helyeken ahol van egy fő minta és körülötte a háttérhez. 

A hurkoknak is számos fajtája van: lazább, sűrűbb, kisebb vagy nagyobb "fejű", egymást keresztező hurkok.

Mivel kukacolni sokan tudnak (és nem lépnek tovább) Te mindenképpen sajátítsd el ezt a mintát :)

TIPP: Gyakorlásnál kezdetben egyszerűbb ha kisebb hurkokat csinálsz, erre könnyebben rá fog állni a kezed. Ezt kövessék csak a nagyobbak.

Saját munkáim: 

Ez egy elég régi munkám, itt a csíkokból készített tányérok a fő motívumok, emiatt nem akartam bonyolult tűzést, hurkolást választottam

Legyen bármilyen egyszerű is a munka, a színátmenetes cérna felbodja még az egyszerű hurkolással is

Különleges szegélyt akartam tűzni, emiatt vonalzókat is bevetettem, a köztes részeket pedig jó sűrű, apró hurkolással tűztem. A körülötte lévő kicsi tűzetlen területek sokkal jobban kiemelkednek így és pont ez volt a cél :)

Egyértelműen a fényképek a hangsúlyosak, hurkolást választottam a háttér tűzésére.

A fenti kép a Tűzés A-tól Z-ig hírlevél sorozatunk egyik részéhez készült. Azt szerettem volna bemutatni, hogy egy pár egyszerű minta, valamint az őket összekötő hurkok is mennyire mutatósak tudnak lenni.

Itt olyan hurkokat készítettem amik már majdnem csigavonalak, de mégsem. Hurkoltam egyet a szokásos módon, majd még egyet körülötte, így készült ez a különleges "csigahurok" :)

Peti fiam nagyon jó barátjáéknak készült nászajándékba ez a takaró sok-sok évvel ezelőtt. 2 szív volt rajta, melyekben a nevek kaptak helyet: Miri és Zoli. Az előre felrajzolt szíveket apró, keresztező hurkokkal tűztem, így a tűzetlen név kiemelkedik :)

Ennél a takarónál a fekete részek tűzésére akartam a fő hangsúlyt tenni, emiatt a lepke mintás fehér anyagot egyszerűen tűztem.

Ezt a takarót imádtam tűzni! Igazán jó kihívás volt a nagy üres fehér teret átvarázsolni :) Rombusz alakú területet készítettem volnazóval, közé indákat tűztem és a kevésbe hangsúlyos területeket apró hurkolással tűztem meg 

 

 

Nagyon sok sikert kívánok a mai 30 perc gyakorláshoz! A rajzolós feladatsorban is vannak hurkok, ha nem annyira menne rögtön a tűzése, akkor érdemes kicsit rajzolnod előtte.

Szép napot kívánok!

Era