30 napos ONLINE tűzés kihívás

30 napos ONLINE tűzés kihívás leírás

2020.10.22 14:15

Miért vágj bele? Mert csak napi 30 percet vesz igénybe és ráadásul ezt is otthonról végezheted, hiszen minden online van. Hihetetlen sokmindent fog adni, rengeteg mintát ismerhetsz meg és próbálhatsz ki, az intenzív "edzésnek" köszönhetően pedig igazán bátran fogsz nekiállni szabadkézzel BÁRMIT megtűzni! 

Mire kell számítanod? A Tűzés A-tól Z-ig hírlevél sorozatunkban már mindent összeszedtünk ami az alapokhoz kell (szendvics összeállítása, varrógép beállítások, cérnák, huplik elkerülése, elő- és felkészülés tűzéshez stb), így ezúttal a mintákra koncentrálunk. Ehhez kapcsolódóan sok-sok tipp, apró trükk, letölthető segédlet és munkafüzet, videók de összességében kevés szöveg, sok kép :) Igyekszem saját készítésű munkáimból (a tűzést biztosan én készítettem) válogatni a képeket, de lesznek közte szerkesztettek is, illetve mások munkái is, ahol minden esetben feltüntetem a készítő nevét. Előfordulhat, hogy egy kép meg fog jelenni több bejegyzésben is, ennek az az oka, hogy több helyre illik. 
Nem nehézségi sorrendben fogják egymást követni a napi feladatok. Próbáltam úgy összeállítani, hogy aki nem teljesen kezdő, az is tudja élvezni már az elejétől kezdve.

 

 

A tűzhető minták száma gyakorlatilag korlátlan. Szó szerint nincs lehetetlen! Némi gyakorlás azért szükséges egyik-másikhoz, de megéri ennyit beleinvesztálni, hogy még gyönyőrűbb legyen megtűzve a munkád.

 

 

A feladatok közben azt fogod gondolni, hogy a 30 perc kevés. Igen, valószínűleg igazad lesz, de nem kell minden mintát megtűznöd amit mutatok, hanem csak azokat, amik tetszenek és a későbbiekben szívesen tűznéd élesben is. Az is előfordulhat, hogy lesz olyan nap amikor semmi nem tetszik, ha pl. nem tetszenek az egyenes tűzések, akkor biztosan. Ezeket egészen nyugodtan hagyd ki, gyakorold az előző napok feladatait. A lényeg az, hogy ha van rá lehetőséged, akkor minden nap csináld. 

 

 

Mi a célja a 30 napos tűzés kihívásnak? Az, hogy rengeteg minta legyen a kezedben. Szó szerint a kezedben, hiszen gyakorlással idővel "belemennek". Ezzel szeretném megalapozni a szabad gépi tűzés tudásodat gyakorlati szempontból (elméleti szempontból pedig a hírleveleinkkel). Nem azt mondom, hogy minden minta menni fog 30 nap múlva a napi 30 percekkel, de hatalmas bátorságot és önbizalmat fogsz szerezni, ahhoz hogy ne görcsölj ha meg kell tűznöd valamit.

 

 

Kinek ajánlom? Neked! Ha tudsz tűzni, akkor hátha tudok újat mutatni, ha nem tudsz, akkor meg pont ezért. 

 

 

Mire lesz szükséged? 
  • Tűzésre alkalmas varrógép
  • Tűzőtalp
  • Anyag (rajtad múlik mennyit fogsz tudni gyakorolni)
  • Cérna (anyag színétől eltérő színű) - felsőszálnak lehet hímzőcérna is
  • Tű és póttű
  • Flíz

 

 

Az első 5 nap feladatát ingyenesen elérhetővé tettem, ide kattintva máris megnézheted, de remélem el is kezded :)
fghgfjgfdhjk
A napi feladatok témakörönként:
kjj
1. nap - kukacolás
2. nap - egyenes kukacok
3. nap - hurkolás
4. nap - inda minta
5. nap - ívek
6. nap - hullámok
7. nap - csigavonalak
8. nap - egyenesek 1
9. nap - alapminták szabályosan
10. nap - levelek
11. nap - kavicsok
12. nap - virágok
13. nap - egyenesek 2
14. nap - figurák
15. nap - koncentrikus körök
16. nap - hullámrácsok
17. nap - McTavishing
18. nap - természet
19. nap - 100 minta kockákba
20. nap - tollak
21. nap - szívek
22. nap - tűz és víz
23. nap - applikált dolgok tűzése és árnyéktűzés
24. nap - tűzés dupla tűvel és duplán tűzés
25. nap - sasiko minták
26. nap - impro quilting
27. nap - tűfestés
28. nap - egyéb minták
29. nap - sablonnal tűzés
30. nap - whole cloth
fjkgkdfjg
Ha tetszett az első 5 nap, akkor a megrendeléshez kattints ide.

 

 

Sok sikert és örömet!
Era