Tanfolyam

Alap Tűzés Tanfolyam

2018.03.06 11:32

Kétségtelen, hogy a tűzés elsajátításához nagyon sokat kell gyakorolni, de nem mindegy, hogy ezt hogyan teszed. Leginkább azért nem mindegy, mert ha pl. egy olyan technikát gyakorolsz be, ami csak kis darabokon működik (pl.: forgatod az anyagot a gép alatt), akkor ha odajutsz egy nagyobb munkádhoz, a hajadat fogod tépni, mert azt ugyan nem forgatod... Ha már próbálkoztál korábban, de elakadtál és emiatt feladtad, akkor itt a helyed, mert mindenki meg tud tanulni tűzni!

 

 

A tanfolyam legnagyobb előnye, hogy ha elakadsz, kérdésed van, akkor itt vagyok és rögtön megbeszéljük, beállítjuk, segítek.

A tűzés egy játék, melyhez sokféle mintát választhatunk és variálhatjuk is őket kedvünk szerint. Egy nagyon fontos szabálya van: NINCS SZABÁLY! Mégis van pár dolog amire érdemes odafigyelni.

 

 

 

 

 

 

A tűzést teljesen az alapoktól kezdjük, szóval ha Te még sosem próbáltad, nem akart sikerülni vagy úgy érzed, hogy szeretnél segítséget, akkor itt a helyed!

Ha már túl vagy egy kis gyakorláson, akkor számodra haladó tanfolyamok valamelyikét javaslom, egyenlőre a vonalzóval tűzés érhető el, kattints ide.

 

Az 1 napos tanfolyam célja, hogy amennyit csak időnk és energiánk engedi, gyakoroljunk! A tűzés elsajátításához sajnos - nem sajnos, sok időre és még ennél is több gyakorlásra van szükség. A hírleveleinkben sokszor olvashattad, hogy a tűzés kapcsán az elnyűhetetlen aranyszabály: „Gyakorlás, gyakorlás, gyakorlás!”  

A tanfolyamon lesz idő gyakorolni az alapmintákat, ezek kombinálását, a sablonnal tűzést és a nap végére elkészítünk egy trapunto technikával készült párnát (legalábbis a fedlapját). 

 

 

 

 

 

 

Amire szükséged lesz:

  • tűzésre alkalmas varrógép (2db gépet tudunk biztosítani a messzebbről érkezőknek - ezt a jelentkezésnél jelezd)
  • tűzőtalp
  • pót tű (különböző vastagságúak)
  • olló
  • többféle cérna (alsószálnak, illetve felsőszálnak)
  • kb 2-3 méter egyszínű anyag gyakorláshoz, célszerű jó minőségűt hozni, olyat amilyeneket amúgy is használsz patchwork-höz

Amit biztosítunk mi:

  • flíz
  • alapminta rajzoló feladatsor
  • gyakorló sablonok
  • illanó filc

A helyszín: KÉZMŰVEK Oktató és Kiállító terem, Kecskemét, Csongrádi utca 41. 

Tanfolyam díja: 9.500 Ft

Vendégünk vagy ebédre, amit Andi lányom főz, emellett korlátlan mennyiségű kávéra/teára :)

Dátum: május 15. Szombat

Az érkezés délelőtt 9 körül, berendezkedünk, kávézunk/teázunk és fél 10 körül már kezdhetjük is. :) A "meddig tart" képlékeny, az a tapasztalat, hogy a 8 óra bőven elég, tehát maximum 18-ig tart, de ez rajtatok fog múlni.

Maximum 10 fő vehet részt a tanfolyamon, így be tudjuk tartani a másfél méter távolságot és bőven lesz lehetőségem mindenkire megfelelő figyelmet fordítani és segíteni, ezért kérlek mihamarabb jelezd a részvételi szándékod. 

A jelentkezés módja: írj az info@fairyquilt.hu email címre és megbeszéljük a továbbiakat. Jó hangulatú társaságban, azonnali segítségnyújtással és rengeteg gyakorlással várunk sok-sok szeretettel :)

Szép napot kívánok!

Era