Tanfolyam

Art Quilt - bevezetés a festés-tűzés kombinálásába

2020.06.21 10:06

Nagyon régóta arra törekszem, hogy a saját egyéniségemet belevigyem a munkáimba. Főleg egyedi anyagok felhasználásával igyekszem ezt elérni, de a különféle technikák alkalmazásával vagy méginkább a keverésével is eszméletlen eredményeket lehet elérni.  

 

 

A tanfolyamon rajzolunk, festünk, tűzünk, még rajzolunk, még festünk és még tűzünk. Ez lesz a rövid program :)

Hasonló felépítésű tanfolyamot már tartottam régebben is, de ez most mégis egészen más! Anno csak egy virágot rajzoltunk fel, majd megtűztük és festettük. Gyönyörű és különleges alkotások születtek így is, ezt fejlesztettem egy kicsit tovább.

Most az a cél, hogy sokkal részletgazdagabb és aprólékosabb alkotásokat adjunk ki a kezünk közül. 

 

 

 

A tanfolyamon egy táska előlapot fogunk elkészíteni, jutunk ameddig jutunk, de valószínűleg a táska összeállítása már házi feladat lesz. Megmondom őszintén, hogy én nem vagyok nagy táska varró, úgyhogy egy legegyszerűbb "szatyor" fazonú táskát gondoltam. A mit hozz magaddal részben ehhez írom le az anyagszükségletet, de ha neked van kedvenc fazonod, akkor bátran varrd meg azt! Ezesetben úgy készülj, hogy A4 méretű lesz a kép amit készítünk.

Amikor ráérzel erre a technikára és megtalálod benne önmagadat, akkor nem csak táskát, hanem díszpárnát, neszeszert, faliképet, bármit tudsz alkotni.

Valóban aprólékos és eléggé pepecselős volt pl. a fenti képen a táska, de imádtam minden mozzanatát. Ráadásul közben az volt az érzésem, hogy sosem leszek kész vele: "na még ezt megfestem, aztán kész". Megfestettem és rájöttem, hogy ide még kell valami és oda is. Ez is megvolt, de akkor még egy kicsit tűzök oda, aztán tényleg készen vagyok vele. De nem lettem... :D még most is egy csomó olyan részt látok benne, ahova lehetett volna még tenni valamit :) 

Természetesen nem kell ennyire aprólékosra venni a figurát, a lényeg, hogy élvezd amit csinálsz. Nagyon sok technika alkalmazható amikor art quilt-et készítünk, pl. tyvek, fémek, sablonok, gyöngyök, szalagok stb, de most a fő hangsúlyunk mégis a tűzésen és festésen lesz. 

Kinek ajánlom a tanfolyamot?

Bárkinek, aki vágyik arra, hogy egyedit készítsen! Egy másodpercig se gondold, hogy te ilyet biztosan nem tudsz csinálni! Megkapsz tőlem minden segítséget és felszerelést, időd lesz bőven, társaságod is és garantálom, hogy sokat fogunk nevetni :) A tanfolyamon lesz segédanyag, ha esetleg szabadságra ment volna a kreativitásod. Készítek előre egy pár mintát, amit alapul véve már be fog indulni a fantáziád :) Annak is szívesen ajánlom, aki nem nagyon tud tűzni, mert rád van bízva, hogy mennyit tűzöl, mennyit festessz, másfelől pedig nagyon szívesen segítek. 

A következő gyönyörűségek a tanfolyamon készültek:

Amire szükséged lesz:

 • tűzésre alkalmas varrógép (2db gépet tudunk biztosítani a messzebbről érkezőknek - ezt a jelentkezésnél kérlek jelezd)
 • tűzőtalp
 • pót tű (különböző vastagságúak)
 • olló
 • többféle cérna (alsószálnak, illetve felsőszálnak)
 • hajszárító
 • egyszínű anyag a táska elkészítéséhez (javaslom, hogy sötétebb legyen, mert világos alapra készítjük a "festményt") a külső részhez és a pánthoz összesen 100x60cm, a béléshez 100x40cm

Amit biztosítunk:

 • festékek (3 doboznyi van, úgyhogy lesz választék :)
 • hímzőcérna felsőszálnak - ebből is rendelkezünk némi készlettel :)
 • festős sablonok - szintén van bőven
 • vászon amire a kép készül
 • segédanyag a kép elkészítéséhez
 • táska összeállításához segítség, leírás

Helyszín: KÉZMŰVEK Oktató és Kiállító terem, Kecskemét, Csongrádi utca 41. 

Dátum: Augusztus 15. szombat - még 5 hely van

Tanfolyam díja: 9.500 Ft

Vendégünk vagy ebédre, amit Andi lányom főz, emellett korlátlan mennyiségű kávéra/teára :)

Az érkezés délelőtt 9 körül, berendezkedünk, kávézunk/teázunk és fél 10 körül már kezdhetjük is. :) A "meddig tart" képlékeny, az a tapasztalat, hogy a 8 óra bőven elég, tehát maximum 18-ig tart, de ez rajtatok fog múlni.

Maximum 10 fő vehet részt a tanfolyamon, így be tudjuk tartani a másfél méter távolságot és bőven lesz lehetőségem mindenkire megfelelő figyelmet fordítani és segíteni, ezért kérlek mihamarabb jelezd a részvételi szándékod. 

A jelentkezés módja: írj az info@fairyquilt.hu email címre és megbeszéljük a továbbiakat. A jelentkezésnél kérlek mindenképp írd meg melyik tanfolyamra szeretnél jönni.

 

Jó hangulatú társaságban, azonnali segítségnyújtással és rengeteg gyakorlással várunk sok-sok szeretettel :)

 

Szép napot kívánok!

Era