Tűzés A-tól Z-ig

Gondoltad volna, hogy ennyi lehetőséget rejt?

2017.04.26 09:17

Egyik-másik sablon több módon is felhasználható. Nézd csak!

Ez a rész arról fog szólni, hogy ha már van egy sablonod, akkor azzal milyen lehetőségeid vannak.

 

Kezdem a legegyszerűbbeknél, a tűzőtalp nélkül tűzhető sablonokkal. Ezek a minták főleg a modern munkáknál válnak nagy hasznunkra, de nagyon jól használhatóak helykitöltő vagy háttér mintaként is. 

Mire is gondolok? Ha pl. van egy 35*35 cm-es blokkod ami tűzésre vár és egy 20*20 cm-es Koszorú sablonod, akkor ezt ki tudod egészíteni a Modern vonalak 1,2 mintával, Cikk-cakk-al vagy a 60 fokos kicsi/nagy ráccsal. A képen a 60 fokos nagy ráccsal egészítettük ki. 

Hogy csináld? Mutatom:

Először rajzold fel a Koszorú mintát majd tűzd meg. A második lépés, hogy felrajzolod köré a rács mintát, természetesen kihagyod a Koszorúra eső vonalakat és ezt is megtűzöd.

 

Ugyanezt megteheted a Modern vonalak 1 vagy 2 mintával, Kicsi és nagy hullámokkal az eredmény nagyszerű lesz!

 

A négyzet alakú blokk sablonok (pl.: Blokk 10, Blokk 15) is legalább 2 féle blokkra illenek.

A 20 cm-es blokkokra "simán" passzolnak, de egy 30 cm-es blokkra is használhatod! Elforgatod 45 fokkal, így helyezed rá, a fennmaradó sarkokba pedig tűzöl egy nem túl bonyolult mintát, pl.: csigavonalak, ívek vagy valamilyen hullámvonal. Ezekre a részekre használhatsz sarok mintát is, de fontos figyelni a méretére! (Ha ügyes vagy, a blokk sablonból Te is ki tudod alakítani a sarok elemet!)

 

Ez a lehetőség azért blokk függő, mert nem minden blokk "fajtában" fog jól mutatni pl. a képen látható Blokk 15. Mutatok egy ellenpéldát is, hogy lásd mire gondolok:

Nancy's nosegay blokk mintát szó szerint "agyonvágta" ez a tűzésminta... (Később írok majd arról is, hogy hogyan válassz sablont, milyen jellegű blokk mintára milyen sablon illik és mi az ami nem.)

 

A Blokkra tervezett sablonokról még pár szót. Jó pár minta szimmetrikus. Ez azért nagyon jó és hasznos a számodra, mert ennek köszönhetően a részeit külön-külön is felhasználhatod. Maradjunk ennél a mintánál, mutatom mire gondolok:

 

A blokkot el is felezheted, ha a mintád azt kívánja, de 2 féle és méretű sarok elem is tűzhető ezzel az egyetlen sablonnal. Korábban arról már írtam, hogy egy sarok minta legalább 10 féleképpen használható, több méretű blokk és változatos szegélyek tűzhetőek a segítségével. 

 

 

Blokk 51 mintánk is többféle módon használható. A sablon 20 * 20 cm-es, 4 összeforgatásával egy 40 * 40 cm-es nagyobb blokk is tűzhető. A minta kerülhet egy asztalközép közepére, díszpárnára vagy takaró közepére is. Az elemeiből egy kisebb minta is felhasználható külön, ez szintén összeforgatva nagyon mutatós. Illetve szegélyt is készíthetsz az egyik eleméből.

A helykitöltő minták felhasználásáról is írtam már, ide kattintva tudod elolvasni ezt a részt.

 

Nézz szét a sablonok között és vásárold meg most a kedvenceid!

 

Mennyire találod praktikusnak a sablonjainkat illetve az ötleteinket? Kérlek oszd meg velünk véleményed!

 

Szép napot és szép tűzéseket kívánunk!

Era