Tűzés A-tól Z-ig

Helykitöltő minták

2016.11.17 20:27

A helykitöltő minták közé sorolom az alapmintákat, mint kukacolás, hurkok, csigavonalak, hullámok stb és persze ezek kombinálása. Ezek tényleg a legalapabb minták, minden tűzni tanuló ezekkel kezdi a tanulást, de sokan meg is ragadnak itt.

Ha Te is azok közé tartozol, akik szeretnének ennél kicsit többet is megtanulni, akkor a most következő mintákból meríthetsz ötletet. Természetesen nem kell helykitöltős sablont használni, főleg ha tudsz szépen rajzolni. A sablonnak mindössze annyi lenne a szerepe, hogy segítségével minden minta egyforma lesz.  

Helykitöltésre IS alkalmas minták lehetnek virágok, levelek, lepkék, karácsonyra: hóember, karácsonyfa dísz, csengő, hóember, húsvétra: tojások, nyuszik stb.

Szabályosan is fel lehet rajzolni a mintákat, így a segítségükkel szinte bármit tudsz tűzni: szegélyeket, sarok elemeket, akár blokkokat és a nevükből adódóan helykitöltésre is alkalmasak. Ezutóbbi esetben elég felrajzolni az anyagra a mintákat a sablon alapján és összekötni őket kukacolással, indákkal vagy bármelyik alapmintával, az eredmény csodás lesz. 

Ez nagyon nagy szabadságot ad, ami Neked, mint alkotónak épp olyan fontos, mint a levegő! 

Próbáld ki, szeretni fogod!

Íme pár lehetőség:

Karácsonyi helykitöltő minták Helykitöltő mintából blokk
Helykitöltő mintából szegély Helykitöltő mintából szegély

 

Felrajzolva a virágok, lepkék és levelek, majd szabadkézzel összekötve Illanófilc eltüntetése után íme az eredmény

 

A helykitöltő mintákkal egy kalap alá veszem a Virág mintákat is (a Termékek menüpont alatt külön kategóriában találod). A helykitöltőkhöz képest nagyobb méretűek, így kifejezetten alkalmasak blokkok tűzésére is! 

Tűzkerék Virág 7 Virág 4

Rengeteg további helykitöltésre alkalmas minta van még, köztük hullámok, egyenesek, szabályos vagy szabálytalan verziókban. 

Íme még egy pár lehetőség, ha nem csak kukacolni szeretnél :)

60 fokos rács sablon "feldíszítve" Modern vonalak 1 sablon Koszorú, körülötte szintén a 60 fokos rács sablon

Szép napot kívánok!

Era