Új jelszó kérése

Hírek

2017.01.08
Tűzés tanfolyam Budapesten

A tűzés tényleg mumus?

 

 

Félünk tőle, mert nem ismerjük. De valóban ennyire félelmetes lenne? Tudom, hogy nem az! Szeretnék tenni az ellen, hogyha Te így gondolod!

A hírlevélben sokat írtunk a tűzés alapjairól, előkészületeiről - szendvics elkészítése, varrógép beállítása, cérnák, anyag beavatásának fontossága. A tűzés szabályairól is olvastál (nincs szabály, de mégis van, pl.: ne tűzd körbe a tűzendő területet, a tűzés iránya) és képeken megmutattuk az alap és haladó mintát.

A "Tűzés A-tól Z-ig" hírlevél sorozat nagyon jó alapot ad arra, hogy (ha eddig nem tetted) most elkezdj tűzni. Ehhez még nagyobb segítség ha egy jó hangulatú, vidám csoportban teheted meg ezt egy tanfolyam keretében.

 

 

Február 3-4-5-én Budapesten tartok festés-tűzés és "csak-tűzés" tanfolyamot, melyen 10-12 fő vehet részt/tanfolyam. Azért az alacsony létszám, mert így valóban mindenkinek fogok tudni segíteni, mindenkire tudok figyelni.

3-4-én festős-tűzős tanfolyam, a festés (Procion, "mikrós festés") rész 3-án pénteken lesz, a szombati nap pedig a tűzésé, még 5-6 szabad hely van

5-én "csak-tűzés" tanfolyam, ide már csak pár hely van (3-4)

Az eddigi érdeklődők közül többen voltak akiket a csak-tűzés jobban érdekel, így ha a szombati napon marad szabad hely akkor oda is tudsz jelentkezni (a program teljesen megegyezik a vasárnapi csak-tűzésével).

Lentebb részletesebben is olvashatsz a tanfolyamokról. 

 

Festés-tűzés

 

A tanfolyam első napján (február 3.) délután 1 körül találkozunk fővárosunk szívében a Váci utca 4 előtt. Elrendezkedés után már bele is ássuk magunkat a Procionos festés alapjaiba, aztán élesben is kipróbáljuk. Megtanuljátok, hogyan lehet a színeket összemosni, milyen különlegességeket lehet készíteni ezzel a festési technikával. A délután/este folyamán megmutatom a „mikrós” festést és a Tyvek használatát is. A Procion-nal megfestett anyagnak 24 órán át „pihennie” kell, így házi feladat lesz otthon jó alapon kimosni. Kicsit bosszantó, hogy a végeredményre várni kell 1 egész napot... de egyfelől megéri, másfelől Te addig tűzni tanulsz :) Az egész szombati napot a tűzésnek szenteljük, a kezdés időpontját illetően tárgyalóképes vagyok :). Az alapoktól fogjuk kezdeni, aki ezen már túl van, az kérem időben jelezze, neki készülök haladó technikákkal (pl.: tűzés tervezése, sablonnal tűzés).

A tanfolyam helyszíne egy apartman lakás, amit erre a 3 napra bérlünk. Pár főnek van lehetőség ott is aludni, ezt is kérlek jelezd!

Étkezés: pénteki napon vacsorát biztosítunk, szombatra ebédet.

 

Élettelteli színek a Procionnal

Amire szükséged lesz:

 • kb. 20 db erős műanyag zacskó (kb 2 literes)

 • min. 3-4 méter fehér vászon a festéshez (100 %-os pamut vászon a legjobb)

 • ceruza és papír (tűzés gyakorlásához)

 • 6db 10ml-es fecskendő (bármelyik patikában kapható, kb. 30Ft/db)

 • 6db pici üvegcse zárható tetővel (1,5-2 dl-s- jó a befőttes üveg is!), hogy a megmaradt festéket haza tud vinni

 • varrógép, tűzőtalp, pót tű (többféle vastagságú tű), olló, jelölő filc

 • fél literes mérő edény

 • konyhai mérleg (akinek van)

 • orvosi maszk (szintén patikában kapható)

 

Minden mást mi biztosítunk, pl.: Procion, flíz, gumikesztyű, Tyvek...stb.

 

Tanfolyam teljes díja: 21.800 Ft

A jelentkezésedet 10.000 Ft előleggel biztosítod, melyet a következő bankszámla számra utalj január 15-ig: (Unicredit Bank) 10918001-00000100-94070007, a megjegyzés mezőbe pedig kérlek írd a neved. 

Túljelentekezés esetén az összegek beérkezési sorrendjében tudjuk elfogadni a jelentkezésed!

 

Lemondás esetében az előleget nem tudjuk visszaadni, csak abban az esetben ha szerzel magad helyett valakit.

 

 

Csak-tűzés

 

A csak-tűzés tanfolyam február 5-én, vasárnap lesz, a helyszín: Budapest, Váci utca 4. Délelőtt 10 óra körül találkozunk, berendezkedünk és már kezdhetjük is.

A tűzés egy játék, melyhez sokféle mintát választhatunk és variálhatjuk is őket kedvünk szerint. A tűzésnek egy nagyon fontos szabálya van: NINCS SZABÁLY! Mégis van pár dolog amire oda kell figyelni. A tűzést teljesen az alapoktól kezdjük, szóval ha Te még sosem próbáltad akkor itt a helyed! Ha már túl vagy egy kis gyakorláson (ezt kérlek jelezd!), akkor számodra haladó anyaggal készülök.

 

 

 

 

Amire szükséged lesz:

 • varrógép

 • tűzőtalp

 • pót tű (különböző vastagságúak)

 • olló

 • jelölő filc

 • többféle cérna

 • kb. 2-3 méter egyszínű anyag gyakorláshoz

 

A flízt én biztosítom.

Ebédre a vendégem vagy! :)

 

Tanfolyam teljes díja: 10.500 Ft

A jelentkezésedet 5.000 Ft előleggel biztosítod, melyet a következő bankszámla számra utalj január 15-ig: (Unicredit Bank) 10918001-00000100-94070007, a megjegyzés mezőbe pedig kérlek írd a neved.

Túljelentekezés esetén az előlegek beérkezési sorrendjében tudjuk elfogadni a jelentkezésed!

 

Lemondás esetében az előleget nem tudjuk visszaadni, csak abban az esetben ha szerzel magad helyett valakit.

 

Még egy kis info a parkolással kapcsolatban: nagyon macerás és drága... van egy parkolóház pár utcával arrébb (aranykezparkolo.hu), de sajnos ez sem olcsó. Megoldás lehet ha az Aréna Pláza ingyenes parkolójában teszed le a kocsit és taxival jössz át. A legegyszerűbb ha valaki (A FÉRJ :) ) tud hozni és vinni.  

 

Ha bármilyen további kérésed van, kérlek írj nekünk az info@fairyquilt.hu email címre.

Remélem találkozom Veled a tanfolyamon!

 

Era és Andi

Webáruház készítés
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatkezelési tájékoztatóban foglaltak szerint.