Új jelszó kérése

Hírek

2017.01.29 16:05
Érsekújvári tűzés workshop

Nagyon kedves barátom - Kovácsová Góra Erika - jóvoltából Szlovákiában tartottam tűzés tanfolyamot. 

Az egész onnan indult, hogy Erika mesélt egy barátnőjének - Andreának - rólam és a sablonjainkról. Andreának van egy fantasztikus Patchwork boltja ahol a sok hasznos kiegészítő mellett sablonokat is szeretne kínálni a vásárlóinak. Így aztán Andrea leadta a megrendelést, mi pedig arra gondoltunk, hogy akár el is vihetnénk, hiszen nincsen olyan messzire Érsekújvár, meg legalább egy kicsit kirándulunk. Megírtuk Andreának ezt a tervet, amire nagyon nagy örömömre ez a válasz érkezett: Megtiszteltetés lenne számomra személyesen találkozni és szeretettel várlak. Mindjárt az jutott az eszembe, hogy mi lenne ha egy termék bevezető tűző workshopot / tanfolyamot is összehoznánk a műhelyemben? Kár lenne csak úgy kávézni és dumálni ha már ilyen szintű profi van jelen :) . Nagyon szívesen tanulnék tőled én is.” (Ez utóbbi azért nagy szó, mert Andrea amúgy gyönyörűen tűz!)

 

Szombat délelőtt felkerekedtünk és nekivágtunk az útnak. Viszonylag hamar, 2 és fél órás utazás után meg is érkeztünk Andrea boltjához (www.lazuli.sk). Szemünk-szánk tátva maradt, olyan csodálatos, otthonos helyet varázsolt! A polcokon sorakoznak a szebbnél szebb anyagok, a falakon a saját munkái, kisebb tartókban/tartókon pedig a kiegészítők. Szerencsére volt egy kis időnk beszélgetni, mielőtt elkezdtek szállingózni a hölgyek. 8-an érkeztek, meg is telt a műhely, látszott rajtuk, hogy egy összeszokott és rendkívül vidám csapatról van szó. Csak Slavka nem beszélt magyarul, de neki Andrea mindent fordított. Fantasztikus volt hallgatni ahogy a többiek váltogatnak a szlovák és a magyar nyelv között. Kiderült, hogy azért beszélnek így, mert mindig azon a nyelven mondják, amelyik kifejezőbb. Ez nagyon tetszett :)

 

Egy rövid kis bemutatkozást követően elkezdtünk rajzolni. Sajnos most is bebizonyosodott, hogy aki nem tud rajzolni, az tűzni is nehezebben tanul meg... A legfőbb probléma az, ha nem tudod merre folytasd pl. a kukacoló mintát. Ha már rajzolás közben is megakadsz, akkor nagyobb eséllyel a tűzés közben is felmerülhet ez a probléma. Tehát papírt és ceruzát elő, tessék elkezdeni rajzolni :)

 

Nem volt túl sok időnk, így a rajzolás nagy része házi feladat maradt. A varrógépek beállítása után mindenki elkezdte megtűzni a korábban lerajzolt alapmintákat, majd kipróbáltuk a sablonnal tűzést is. Akadt akinek nehézséget jelentett a vonalon maradni (nem is csoda, hiszen azért elsőre nem megy az olyan könnyen), de azt mondta, hogy könnyebbség a vonal, mert nem kell azon agyalni, hogy majd merre is kéne kanyarítani a következő ívet.

 

Összességében nagyon ügyes kis társaság volt és boldog vagyok, hogy velük tölthettem ezt a napot! 

Aminek még nagyon örülök, hogy ez csak a kezdet, márciusban folytatjuk! :)

 

Hazafelé úton megleptük Szabóné Marikát Bábolnán (sajnos csak ritkán találkozunk, mert elég messze lakunk egymástól.) Felhívtam, hogy csináljon nekem egy kávét és nyissa a kaput :))) Volt meglepetés :)

 

Egy-két aranyköpés a hétvégéről:

Tűzés = átvarrogatás

"Izzad a hátam, annyira akarom csinálni!"

"Olyan lazán kéne csinálnom, mintha szabadságon lennék, ugye?"

 

A tanfolyam képekben:

Patchwork shop - lazuli.sk

 

Hoztam pár munkámat mutatóba                                 Épp most kezdtük

 

Egy kicsit én is tűztem :)                                       Rajzolás

 

Tűzés közben                                                     Sablon felrajzolás

Ahhoz képest, hogy első tűzések, kifejezetten jók!

  

Rövidke megbeszélés                                        Szintén első tűzés!!!

A csapat :)

 

Bauková Andreának köszönöm szépen a nagyszerű szervezést meg a szíves vendéglátást! 

Webáruház készítés
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatkezelési tájékoztatóban foglaltak szerint.